Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Computer Graphics MCQs

Table of Contents

Computer Graphics MCQs

1. Erasing of the screen either selective or a part is not possible in …

a) DVST

b) SCR

c) OCR

d) none of these

Answer - Click Here:
A

2. Computer graphics are classified as

a)  raster and pixels

b) vector and raster

c)  vector and paths

d) none of these

Answer - Click Here:
B

3. DTP is abbreviated as …

a) desktop publishing

b) desk town publishing

c) draw top publishing

d) none of these

Answer - Click Here:
A

4. Complex graphics include which of the following operation?

a) selection

b) clipping

c) sorting

d) all of these

Answer - Click Here:
B

5. What happens if the pixels of an image are increased?

a) blur

b) hide

c) better

d) smaller

Answer - Click Here:
C

6. Graphic software is a tool used to create

a) designs

b) images & animated pictures

c) text

d) all  of these

Answer - Click Here:
B

7. Which ink is used in laser printer?

a) wet

b) solid

c) dry

d) none of these above

Answer - Click Here:
C

8. LCD projectors are of how many types?

a) 1

b) 2

c) 3

d) 4

Answer - Click Here:
A

9. Bit map and vector graphics are used for  …

a) DRO image file format

b) ECR iamge file format

c) EPS image file format

d) none of these

Answer - Click Here:
C

10.  P ixel is defined as

a) medium sized  screen element

b) largest addressable screen element

c)  smallest addressable screen element

d) all of the above

Answer - Click Here:
C

11. The fifth major key element in design of multimedia  application is …

a) graphics

b) styling

c) designing

d) all of these

Answer - Click Here:
A

12. The most simplest output primitive is …

a) circle

b) point

c) line

d) all of these

Answer - Click Here:
B

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *