Computer Graphics Multiple choice questions

Download This Tutorial in PDF

Computer Graphics Multiple choice questions

1.  Polygon consists of  _______ types?

a) one

b) two

c) three

d) four

Answer - Click Here:
B

2. We use LCD commonly in …

a) Laptops

b) mobiles

c) cameras

d) none of these

Answer - Click Here:
A

3.  We can apply rubber band to which type of objects?

a) scalar

b) scale

c) vector

d) all of these

Answer - Click Here:
A

4. A wireless mouse works on the basis of …

a) infra radiation

b) infra grey radiations

c) infra red radiations

d) infra blue radiations

Answer - Click Here:
C

5. In concave polygon, the object appears as …

a) half

b) partial

c) full

d) none off these

Answer - Click Here:
B

 6. GKS is abbreviated as …

a) Generic kernel system

b) Graphics kernel standarization

c) Graphics kernel system

d) none  of these

Answer - Click Here:
C

7. Which transformation is required for slanting the shape of an object is …

a) shear

b) scaling

c) reflection

d) none of these

Answer - Click Here:
A

8.  The major constraints include …

a) vertical and left alignment

b) vertical and horizontal alignment

c) horizontal alignment

d) horizontal and right alignment

Answer - Click Here:
B

9. Today display systems are used in …

a) CUST

b)  SUST

c)  DUST

d) TUST

Answer - Click Here:
C

10. Relative and absolute are the types of

a) polygon

b) coordinates

c) vertices

d) none of these

Answer - Click Here:
B

11.  A type of window which is invoked by an application when multiple inputs are required to specify the desired action is termed as …

a) panel

b) menu

c) dialog box

d) none of these

Answer - Click Here:
C

12.  Which graphics application provides a proper dialogue box to help the user to solve a problem?

a) MS Paint

b) MS Excel

c) MS Word

d) none of these

Answer - Click Here:
A

Computer Science Repeated MCQs Book Download

Subscribe for Friendship

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]