MCQs of Software Architecture

MCQs of Software Architecture

1. A review practice includes ____________.

A. Review Preparation
B. Review team
C. Organizational Expectation
D. All of the above

Answer - Click Here:
D

 

2. Architecture of a software is based on ________________.

A. Requirements
B. Design
C. All of the mentioned
D. None of the mentioned

Answer - Click Here:
A

 

3. What is the problem for ht developer in using unit operation?

A. Mapping the requirements to a structural solution
B. Understanding the requirements
C. Identifying and resolving conflicting structural solution
D. All of the above

Answer - Click Here:
C

 

4. What would happen if the given requirements by the different organization are the same?

A. It may or may not produce same architecture
B. It will produce different architecture
C. It will produce same architecture
D. None of the these

Answer - Click Here:
B

 

5. The main difference between Seeheim model and MVC model is _________________.

A. Insulating the application, presentation and dialogue from changes in each other
B. Most of the important scenarios to guard against are porting from toolkit to toolkit
C. None of the these
D. All of the above

Answer - Click Here:
D

 

6. What are the preconditions before a successful review can proceed?

A. Creation of a review team
B. Involvement of right people
C. Understanding of the review content
D. All of the above

Answer - Click Here:
D

 

7. A software architecture results in _____________ factors.

A. Social
B. Technical
C. Business
D. All of the above

Answer - Click Here:
D

 

8. Which one of the following is MVC and Seeheim graphical evidence?

A. Qualities are too abstract to be indirectly used
B. Qualities are too abstract to be directly useful
C. Qualities are not that abstract to be directly useful
D. None of the Above

Answer - Click Here:
B

 

9. The theme for review team can be considered as __________.

A. Minor
B. Major
C. Project threatening
D. All of the mentioned

Answer - Click Here:
A

 

10. Software architecture means _________________.

A. It comprises of software components
B. It is the structure or structure of systems
C. Relationship among components
D. All of the above

Answer - Click Here:
D

 

11. Seeheim’s main guard against change is ___________

A. Layering- placing different classes of functionality into distinct layers
B. Part Whole Decomposition
C. All of the above
D. None of these

Answer - Click Here:
A

 

12. Which one is true?

A. There is redundancy needed for reliability
B. The development unit is able to identify an architect for the system
C. The architecture is forced to match the current organization
D. All of the Above

Answer - Click Here:
B