Important MCQs of Software architecture

Important MCQs of Software architecture

1. A business case consists of __________________

A. What help does Architecture description language provides?
B. How much should a product cost?
C. What is domain analysis?
D. None of the these

Answer - Click Here:
B

2. HCI architectures used in _______________.

A. Virtual reality
B. CSCW systems
C. Mobile computing
D. All of the above

Answer - Click Here:
D

3. latest versions of structural design is ______________.

A. Regular Notations
B. Wide support by CASE(Computer Aided Software Engineering)
C. More detailed and flexible processes
D. Wide support by CASE, More detailed and flexible processes

Answer - Click Here:
D

4. Analyzing and evaluating architecture follow _________________.

A. ADL’s provide valuable analytical capabilities but tend to concentrate on run-time properties of system
B. Maintainability has many facets
C. Maintainability is the main aspect
D. All of the above

Answer - Click Here:
D

5. Why does s many design principles shared by software engineering design?

A. For expansion of product lifetime
B. Common design goal of creating high quality design
C. All of the above
D. None of the these

Answer - Click Here:
C

6. The wrong procedure for structural design is _______________

A. More procedural approach
B. Handling of larger and more complex products
C. Transition of problem models to solution models
D. Designing Object oriented systems

Answer - Click Here:
A

7. Software Design includes ________________.

A. Software Engineering Design
B. Software Product Design
C. None of the above
D. a, b

Answer - Click Here:
D

8. Is design principles considered unique? Why?

A. They are characteristic of well constructed programs
B. They are robust
C. All of the Above
D. None of the these

Answer - Click Here:
A

9. Design task followed _________________.

A. Checking model’s completeness
B. Choosing specific classes, operations
C. Following design task heuristics
D. All of the above

Answer - Click Here:
D

10. Which one is true ?

A. Design – Understanding problem
B. Analysis – Solving problem
C. a, b
D. None of the above

Answer - Click Here:
A

11. The primary goal for software engineering design is _________________.

A. To specify the behavior of program satisfying software product specification
B. To specify the structure of program satisfying software product specification
C. None of the these
D. All of the above

Answer - Click Here:
D

12. Which analysis are not acceptable ?

A. Object oriented design always dominates structural design
B. Object oriented design is far better approach compared to structural design
C. Object oriented uses more specific notations
D. Object oriented design are given more preference than structural design

Answer - Click Here:
A