Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

HTML Multiple Choice Questions MCQs

HTML Multiple Choice Questions MCQs

1. HTML stands for

a) Hyper Text Mark-Up Language

b) Hyper Text Mark -Up  line

c)  Holistic  Technical Mechanical Library

d) Hyper Technical Method List

Answer - Click Here:
A

2. What type of language is HTML?

a)  programing language

b) scripting language

c) markup language

d) none of these

Answer - Click Here:
C

3. Which of the following tag is used to display an image?
a) <src>

b) <img>

c) <alt>

d) <ul>

Answer - Click Here:
B

4. We can bold uor text with which tags?

a) <solid>  &  <strong>

b) <b> & <s>

c) <img> & <tag>

d) <b> & <strong>

Answer - Click Here:
D

5. What should be the first tag in html?

a) <html>

b) <body>

c) <style>

d) <title>

Answer - Click Here:
A

6. To create web page we use …

a) OOP

b) C++

c) VISUAL

d) HTML

Answer - Click Here:
D

7. Which is the fundamental block of HTML?

a) HTML  body

b) HTML element

c) HTML tag

d) none of these

Answer - Click Here:
C

8. <a> & </a> tag is being used for

a) adding

b) adding image

c) adding links to web page

d) adding text to web page

Answer - Click Here:
C

9. File of HTML has an extension of …

a) .h

b) ml

c) .html

d) all of these

Answer - Click Here:
C

10. How can we make bulleted lists?

a) <ul>

b) <li>

c) <ol>

d) all of these

Answer - Click Here:
C

11. Which HTML tag is used for largest heading?

a) <h9>

b) <h5>

c) <h3>

d) <h1>

Answer - Click Here:
A

12. BODY tag is used after …

a) head

b) title

c) html

d) none of these

Answer - Click Here:
A

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *