Data Mining Solved MCQs With Answers

Data Mining Solved MCQs With Answers

1.  What is the adaptive system management?

a) machine language techniques

b) machine learning techniques

c) machine procedures techniques

d) none of these

Answer - Click Here:
B

2. An essential process used for applying intelligent methods to extract the data patterns is named as …

a) data mining

b) data analysis

c) data implementation

d) data computation

Answer - Click Here:
A

3. Classification and regression are the properties of…

a) data analysis

b) data manipulation’

c) data mining

d) none of these

Answer - Click Here:
C

4. A class of learning algorithm that tries to find an optimum classification of a set of examples using the probabilistic theory is named as …

a) Bayesian classifiers

b) Dijkstra classifiers

c) doppler classifiers

d) all of these

Answer - Click Here:
A

5. Which of the following can be used for finding deep knowledge?

a) stacks

b) algorithms

c) clues

d) none of these

Answer - Click Here:
C

6. We define a ______ as a subdivison  of a set of examples into a number of classes.

a) kingdom

b) tree

c) classification

d) array

Answer - Click Here:
C

7. Group of similar objects that differ significantly from other objects is named as …

a) classification

b) cluster

c) community

d) none of these

Answer - Click Here:
B

8. Combining different type of methods or information is ….

a) analysis

b) computation

c) stack

d) hybrid

Answer - Click Here:
D

9.  What i sthe name of database having a set of databases from different vendors, possibly using different database paradigms?

a) homogeneous database

b) heterogeneous database

c) hybrid database

d) none of these

Answer - Click Here:
B

10. What is the strategic value of data mining?

a) design sensitive

b) cost sensitive

c) technical sensitive

d) time sensitive

Answer - Click Here:
D

11. The amount of information with in data as opposed to the amount of redundancy or noise is known as …

a) paragraph content

b) text content

c) information content

d) none of these

Answer - Click Here:
C

12. What is inductive learning?

a) learning by hypothesis

b) learning by analyzing

c) learning by generalizing

d) none of these

Answer - Click Here:
C