Zoology Books MCQs

Zoology Books MCQs

1. Where does life originate?
A. In water
B. In air
C. On land
D. None of these

Answer - Click Here:
A

2. The branch of zoology in which we study fossils is called:
A. Zoogeography
B. Taxonomy
C. Palaeozoology
D. Ecology

Answer - Click Here:
C

3. All of the viruses are:
A. Multicellular
B. Unicellular
C. Acellular
D. None of these

Answer - Click Here:
D

4. What is the study of Amoeba & plasmodium called?
A. Protozoology
B. Parazoology
C. Parasitology
D. Cytology

Answer - Click Here:
A

5. The wings of bats & insects are examples of:
A. Vestigial organs
B. Analogous organs
C. Homologous organs
D. Both A & B

Answer - Click Here:
B

6. The study of cause of disease is _________:
A. Ethology
B. Zymology
C. Pathology
D. Etiology

Answer - Click Here:
D

7. Archeopteryx is a connecting link between _________ & _________:
A. Amphibians and birds
B. Birds and mammals
C. Reptiles and birds
D. Amphibians and reptiles

Answer - Click Here:
C

8. What do we study in Ethnology?
A. Past life of organisms
B. Mankind behavior
C. Joints
D. Conditions of animals

Answer - Click Here:
B

9. On which basis Lamarck’s theory of Evolution was introduced?
A. Use and disuse of body parts
B. Inheritance of Acquired characters
C. Effect of environment
D. All of these

Answer - Click Here:
D

10. What do we study in Myology?
A. Cartilage
B. Epithelium
C. Muscles
D. Bones

Answer - Click Here:
C

11. Where does the absorption of digested food occur?
A. Small intestine
B. Colon
C. Stomach
D. Large intestine

Answer - Click Here:
A

12. What is the study of immunological reaction occurring in the blood is called?
A. Biochemistry
B. Hematology
C. Pathology
D. Serology

Answer - Click Here:
B

biology repeated mcqs pdf book download

Subscribe for Friendship

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]