Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nonlinear Control Systems MCQs Quizlet Bank

Nonlinear control systems MCQs Quizlet Bank

1. Asymptotic stability is concerned with…

a) A system not under the influence of

b) A system under influence of input

c) A system under influence of the output

d) A system not under influence of input

Answer - Click Here:
D

2. The output signal is fed back from…

a) Differential

b) Take-off

c) Summing

d) All of these

Answer - Click Here:
B

3. The term backlash is…

a) Gear trains

b) Tacho generator

c) Servomotors

d) Induction relays

Answer - Click Here:
A

4. Which of the following option applies to linear mathematical model?

a) Unstable systems

b) Linear systems

c) Stable systems

d) none of these

Answer - Click Here:
C

5. Which of the following nodes are true to represent a signal flow graph?

a. Pointers

b. Squares

c. Circles

d. Arrows

Answer - Click Here:
C

6. Asymptotic stability is…

a) a system under influence of output

b) a system not under influence of output

c) a system under influence of input

d) a system not under influence of input

Answer - Click Here:
C

7. Nodes that comprises incoming as well as outgoing branches…

a) Main node

b) Source node

c) Sink node

d) Chain node

Answer - Click Here:
D

8. ______ is reduce with feedback…

a) System stability and gain

b) Damping

c) System Gain

d) System stability

Answer - Click Here:
C

9. Logic switching is…

a) Hang out

b) Hang on

c) Bang on

d) Bang-bang

Answer - Click Here:
D

10. Roots with higher multiplicity make the system…

a) Unstable

b) Linear

c) Absolutely stable

d) none of these

Answer - Click Here:
A

11. Which one is condition is used to verify the existence of a particular point on the root locus?

a) Angle

b) Frequency

c) Amplitude

d) Magnitude

Answer - Click Here:
A

12. Transportation lag is…

a) The inefficiency of the process

b) Errors

c) Amount to be transferred in large

d) Time take to transfer is large

Answer - Click Here:
A