Posted on October 14th, 2018

Renewable Energy Systems MCQs Quizlet Bank

Renewable Energy Systems MCQs Quizlet Bank

1. In which of the following thousands of mirrors or curved metals are used to focus solar energy to make it very hot, in

A. Solar cells
B. Solar heater
C. Solar furnace
D. Solar battery
E. None of the above

Answer - Click Here:
C

2. Which of the following is a non-renewable resource?

A. Coal
B. Forests
C. Water
D. Wildlife
E. None of the above

Answer - Click Here:
A

3. Wind is a beneficial resource of energy as it doesn’t cause

A. Sound
B. Echo
C. Noise
D. Pollution
E. None of the above

Answer - Click Here:
D

4. Boiling water reactor and pressurised water reactors are:

A. Nuclear reactor
B. Solar reactor
C. OTEC
D. Biogas reactor
E. None of the above

Answer - Click Here:
A

5. Calcitonin is a hormone of which of following:

A. Adrenal cortex
B. Thymus gland
C. Pituitary gland
D. Thyroid gland
E. None of the above

Answer - Click Here:
D

6. In which year the first controlled fission of an atom was carried out in Germany in:

A. 1920
B. 1928
C. 1925
D. 1938
E. None of the above

Answer - Click Here:
D

7. Hot water or steam carrying geothermal energy often comes up to surface in

A. New Zealand
B. Ice land
C. Germany
D. Both a and b
E. None of the above

Answer - Click Here:
D

8. The process that converts solid coal into liquid hydrocarbon fuel is called:

A. Liquefaction
B. Carbonation
C. Catalytic conversion
D. Cracking
E. None of the above

Answer - Click Here:
A

9. When animals and plants are rotten in absence of air, there produces a gas called

A. Oxygen
B. Carbon dioxide
C. Biogas
D. Methane
E. None of the above

Answer - Click Here:
C

10. Which are the Fuel cells:

A. Carbon cell
B. Hydrogen battery
C. Nuclear cell
D. Chromium cell
E. None of the above

Answer - Click Here:
B

11. Black painted panels which are hanged at roofs to trap heat and energy from the sun, are

A. Solar cells
B. Solar battery
C. Solar furnace
D. Solar heater
E. None of the above

Answer - Click Here:
C

12. A fuel cell, in order to produce electricity, burns:

A. Helium
B. Hydrogen
C. Nitrogen
D. None of the above
E. All of the above

Answer - Click Here:
B

0Shares