Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

MCQs of Algebra

Table of Contents

MCQs of  Algebra

1. After simplifying this equation (a^(-1 / 3) × a^(1 / 3)) / a^(-1 / 2) result will be equal to?

A. a^(1 / 2)
B. a^(-1 / 2)
C. a^(-7 / 18)
D. All of these2. What is the logarithmic form of ‘2&sup6; = 64 is?

Answer - Click Here:
A

3. Logarithm which is base to ‘x’ of ‘y/z’=?

A. (logarithm to the base ‘x’ of ‘y’) + (logarithm to the base ‘x’ of ‘z’)
B. (logarithm to the base ‘x’ of ‘y’) – (logarithm to the base ‘x’ of ‘z’)
C. (logarithm to the base ‘x’ of ‘y’) × (logarithm to the base ‘x’ of ‘z’)
D. None of the these

Answer - Click Here:
B

4. On solving x + 2y = 13, x + y + z = 12, 2y + z = 11, answer will be?

A. x = 4, y = 5, z = 3
B. x = 3, y = 5, z = 4
C. x = 3, y = 4, z = 5
D. x = 5, y = 4, z = 3

Answer - Click Here:
D

5. By simplify 2p – 3q – 4r + 6r – 2q + p?

A. 7p + 5r
B. 8q -5r
C. 3p – 5q + 2r
D. 10p + 3q – 5r

Answer - Click Here:
C

6. What is the factorization of 3x – 9xy – 12z?

A. 3(x + 3y – 4z)
B. 3(x – 3y + 4z)
C. 3(x + 3y + 4z)
D. 3(x – 3y – 4z)

Answer - Click Here:
D

7. After simplify the equation -3/5b x 5/9, answer is?

A. 1/3b
B. 3b
C. 5bh
D. All of these

Answer - Click Here:
A

8. What is the answer to this expression 4[3s – 2(6s – 8)]?

A. 12s -16
B. 12s + 16
C. 12s + 16
D. None of these

Answer - Click Here:
B

9. What will be the answer of this algebraic expression 2{4a + [-b -5(c + ab)]}?

A. 7a – 3b + 11c
B. 3b + 10c
C. 4a + 6b + 12c
D. All of these

Answer - Click Here:
C

10. On solving this equation 2/6 (3a + 2b) – 1/2 (2a + 4b) -2(12a – 6b), answer will be?

A. -2a + 4b
B. -6a – 7b
C. 5a + 6b
D. 7a – 8b

Answer - Click Here:
A

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *