International Institutional Laws Solved MCQs Questions Answers

International Institutional Laws Solved MCQs Questions Answers

1. A State has the right to exploit on the Continental Shelf:

A. Non-living resources
B. Living resources
C. full of resource
D. Both A and B
E. None of these

Answer - Click Here:
D

2. A floating island is___________, according to the floating island theory.

A. A ship bearing the national flag of a State
B. An island on the high seas.
C. An island within 3 nautical miles from the coast of a country
D. All of the above mentioned
E. None of the above

Answer - Click Here:
A

3. state has the right to use force in case of_____________.

A. Armed attack
B. To ensure the protection of human rights
C. To obtain war material
D. All of the above
E. None of these

Answer - Click Here:
A

4. What is the federal regulatory agency that charters and supervises Federal credit unions in the system?

A. NCUA
B. CAG
C. ARC
D. AAIRCSC

Answer - Click Here:
A

5. How to get asylum in a foreign country is…?

A. his basic right
B. depends on circumstances
C. is not his right
D. All of these
E. None of these

Answer - Click Here:
C

6. What is the De facto Recognition is______?

A. Recognition in principle
B. Circumstantial Recognition
C. Legal recognition
D. All of these
E. None of these

Answer - Click Here:
B

7. What was the first case taken up by the international court of justice…?

A. Lighthouse in Crete and Samos
B. Nationality decrees in Tunis and Morocco
C. Asylum case
D. Corfu channel

Answer - Click Here:
D

8. Nationalization of foreign property a state can…

A. nationalize foreign property with compensation
B. cannot nationalize foreign property
C. nationalize foreign property without compensation
D. All of the above mentioned
E. None of these

Answer - Click Here:
A

9. What is the permanent court of arbitration was established by…

A. The Vienna Conference of 1968-69
B. The Washington Naval Conference of 1922
C. The Hague Conferences of 1899 and 1907
D. The Geneva Convention on April 29, 1958.

Answer - Click Here:
C

10. When was Monroe Doctrine originally announced…

A. 1823
B. 1733
C. 1623
D. 1923

Answer - Click Here:
A

11. IAEA is stand for….?

A. Imperial Agency for Europ
B. Islamic aid from Emirates for Afghanistan
C. The international agency for Ethiopian Aid
D. International Atomic energy Agency

Answer - Click Here:
D

A. Treats are the supreme law of the land”. Where is it laid down..?.

A. Statute of the ICJ
B. UN Charter
C. Constitution of USA
D. British Constitution

Answer - Click Here:
A