Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

International Trade Law Solved MCQs with answers

International Trade Law Solved MCQs with answers

Here, we are sharing very important “International Trade Law Solved MCQs with answers”.

1. one of the following is international trade?

A. Trade between countries
B. Trade between regions
C. Trade between provinces
D. Both B and C
E. None of these

Answer - Click Here:
A

2. In trade, Transportation cost affects____.

A. pattern of trade
B. Global supply chains
C. boundaries between tradable and non-tradable goods
D. Both A and B
E. All of these

Answer - Click Here:
E

3. one of the following is NOT an advantage of international trade?

A. Import of defense material
B. Dependence on foreign countries
C. Export of surplus production
D. Availability of cheap raw materials
E. None of these

Answer - Click Here:
B

4. In trade policies _____limits specified the number of goods to be imported at one tariff rate.

A. Specific tariff
B. Import tariff
C. Quota
D. Both A and B
E. None of these

Answer - Click Here:
C

5. We can trade between the two countries and this trade is very helpful if the cost ratios of goods are____.

A. Decreasing
B. Undetermined
C. Different
D. Equal
E. None of these

Answer - Click Here:
C

6. Charter of Human Rights adopted in____year

A. 1948
B. 1952
C. 1947
D. None of these

Answer - Click Here:
A

7. Two countries gain foreign trade with____.

A. Tariff rates are different
B. Cost ratios are different
C. Price ratios are different
D. Both B and C
E. None of these

Answer - Click Here:
D

8. Conference of Bogota introduced in____year

A. 1948
B. 1935
C. 1956
D. None of these

Answer - Click Here:
A

9. one of the following is the Term of trade of a country

A. The ratio of import duties
B. The ratio of goods exported and imported
C. The ratio of prices of exports and imports
D. Both A and C
E. None of these

Answer - Click Here:
C

10. _____is the father of International Law.

A. Suerez
B. Oppenhein
C. Hago Grotius
D. Both A and B
E. None of these

Answer - Click Here:
C

11. one of the following policy about exports and imports?

A. Fiscal policy
B. Monetary policy
C. Commercial policy
D. Both A and B
E. Finance policy

Answer - Click Here:
C

VIP MCQs Collection for LLB/LLM

Click Here for VIP MCQs Collection for LLB/LLM.

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.