Conflict of Laws Solved MCQs for Lawyers

Conflict of Laws Solved MCQs for Lawyers

1. Who was not a proponent of natural law?

a) Jeremy Bentham

b) Aristotle

c) St Thomas Aquinas

d) St Augustine

e) none of these

Answer - Click Here:
A

2.  Select one of the following which is consider as a private law?

a) administrative law

b) criminal law

c) contract law

d) the law relating to human rights

e) none of these

Answer - Click Here:
C

3. Which of the following European Union is responsible for initiating legislation?

a) the council of the european union

b) the court of justice of the EU

c) the european parliament

d) the european commission

e) none of these

Answer - Click Here:
D

4. Suggest the name of the following countries which have not a common law?

a) United States of America

b) France

c) Australia

d) England

e) none of these

Answer - Click Here:
B

5. What is the statute of law?

a) The body of laws created by Parliament in the form of legislation

b) Laws created by the judges through the deciding of cases

c) The doctrine that seeks to mitigate the harshness of the common law by deciding cases based on fairness and equality

d) The body of law that regulates the relationship between the State and its citizens

e) none of these

Answer - Click Here:
A

6. English legal system refers to…….

a) the legal system of the United Kingdom

b) the legal system of England, Wales and Scotland

c) the legal system of England and Wales

d) the legal system of England only

e) none of these

Answer - Click Here:
C

7. Who is the father of international Law?

a) Pufendorf

b) Openheim

c) Suarez

d) Hugo Grotius

e) none of these

Answer - Click Here:
D

8. What is the nationalization of foreign property?

a) a State can nationalize foreign property without compensation

b) a State can nationalize foreign property with compensation

c) a State cannot nationalize foreign property

d) all of these

e) none of these

Answer - Click Here:
B

9. Select which of the following is the subject of international law?

a) none of the is a subject of international law

b) public international organizations are subjects of international law

c) both public and private international organizations are subjects of international law

d) all of these

e) none of these

Answer - Click Here:
A

10. What is the mean of jus oogens principle?

a) a state is bound by the provisions of a forced treaty

b) a successor state is bound by the acts, of a predecessor state

c) a peremptory norm of international law

d) all of these

e) none of these

Answer - Click Here:
C

11. Universal declaration on human rights was adopted in….

a) 1958

b) 1948

c) 1978

d) 1966

e) none of these

Answer - Click Here:
B

12. The Estrada Doctrine relates to…

a) jurisdiction over aliens

b) delimitation of boundaries

c) recognition of a government

d) recognition of a State

Answer - Click Here:
D