Embeded System Solved MCQs Question Answers

Embedded System Solved MCQs Question Answers

1. Which one of the following are header files?

A. proc()
B. truct()
C. files
D. #include

Answer - Click Here:
D

2. The standard C compiler used for the UNIX systems…

A. cc
B. sc
C. simulator
D. compiler

Answer - Click Here:
A

3. Which type of non-privileged processor mode is entered due to the raising of the high priority of an interrupt?

A. Supervisor Mode (SVC)
B. Interrupt Mode (IRQ)
C. Fast Interrupt Mode (FIQ)
D. User mode

Answer - Click Here:
C

4. Where the Abort mode generally enters when _______?

A. undefined instructions are to be handled
B. ARM processor is on rest
C. low priority interrupt is raised
D. an attempt access memory fails

Answer - Click Here:
D

5. Which one of the following is also called a loader?

A. linker
B. locater
C. compiler
D. assembler

Answer - Click Here:
A

6. Mention that which one of the following gives the final control to the programmer..?

A. linker
B. compiler
C. locater
D. simulator

Answer - Click Here:
A

7. Which assembler option is used to turn off long or short address optimization?

A. -m
B. -o
C. -n
D. -V

Answer - Click Here:
B

8. Which of the following allows the reuse of the software and the hardware components…?

A. peripheral design
B. input design
C. platform-based design
D. memory design

Answer - Click Here:
C

9. Embedded systems applications typically involve processing information as ________

A. Distance
B. Signals
C. Block level
D. Logical volumes

Answer - Click Here:
A

10. The following is the design in which both the hardware and software are considered during the design.

A. software/hardware codesign
B. peripheral design
C. platform-based design
D. memory based design

Answer - Click Here:
A

11. API stands for __________?

A. accessing peripheral through an interface
B. address programming interface
C. address programming interface
D. application programming interface

Answer - Click Here:
C

12. The loops are interchangeable, in which design activity…?

A. hardware/software partitioning
B. high-level transformation
C. scheduling
D. compilation

Answer - Click Here:
B