Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Discrete Mathematics MCQs for Software Engineering Students

Discrete Mathematics MCQs for Software Engineering Students

1. The statement ~(~q)=q Describes:
A. Double negative law
B. Commutative laws
C. implication Laws
D. None of the above

Answer - Click Here:
A

2. A graph G is called a ….. if it is a connected acyclic graph:
A. Cyclic graph
B. Tree
C. Regular graph
D. Not graph

Answer - Click Here:
B

3. An argument is _____ if the conclusion is not true when all the premises are true:
A. invalid
B. False
C. valid
D. None of the above

Answer - Click Here:
A

4. The relation { (1,2), (1,3), (3,1), (1,1), (3,3), (3,2), (1,4), (4,2), (3,4)} is:
A. Reflexive
B. symmetric
C. Transitive
D. None of the above

Answer - Click Here:
C

5. A ∩ (B U C) = (A ∩ B) U(A ∩ C) is called:
A. Distributivity of intersection over union
B. Distributivity of union over intersection
C. None of these
D. Distributivity Law

Answer - Click Here:
D

6. Letters of CHORD taken all at a time can be written in:
A. 500
B. 120
C. 122
D. 135

Answer - Click Here:
B

7. If f(x)=3x+1 then its inverse is:
A. x-1
B. x +2
C. 1/3(x-1)
D. None of the above

Answer - Click Here:
C

8. The number of colours required to properly colour the vertices of every planer graph is:
A.2
B.3
C.4
D.5

Answer - Click Here:
D

9. A number of elements in a set is called:
A. Finite
B. Cardinality
C. Strength
D. None of the above

Answer - Click Here:
B

10. A partial ordered relation is transitive,Antisymmetric and :
A. reflexive
B. bisymmetric
C. anti reflexive
D. none of the above

Answer - Click Here:
A

11. Which of the given statement is correct?
A. Functions cannot be defined recursively
B. Sets cannot be define recursively
C. A recursive definition has one parts: Base
D. The process of defining an object in terms of smaller versions of itself is called recursion

Answer - Click Here:
D

12. Empty graph is also known as:
A.Trivial graph
B. bipartite graph
C. regular graph
D. none of the above

Answer - Click Here:
A

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *