Discrete Mathematics MCQs for jobs test and examination

Discrete Mathematics MCQs for jobs test and examination

 

1. A function from B to A is called onto function if its range is:
A. B
B. A
C. Neither A nor B
D. both A and B

Answer - Click Here:
B

2. If p= It is raining q = She will go to college

“It is raining and she will not go to college” will be denoted by:
A. p ˄ q
B. q ˄ ˷p
C. q ˄ p
D None of these

Answer - Click Here:
B

3. A subset f of B x A is said to be a function from B to A if the domain of f is B and a first element of order pairs of f:
A. do not repeat
B. do not exist
C. repeat
D. members of A

Answer - Click Here:
A

4. The negation of “Today is Monday” is:
A. Today is Saturday
B. Today is Wednesday
C. Today is Monday
D. Today is not Monday

Answer - Click Here:
D

5. A function in which the second element of order pair is distinct is called:
A. onto function
B. one-one function
C. identity function
D. inverse function

Answer - Click Here:
B

6. The converse of the conditional statement q —> p is:
A. p —> q
B. p —> ˷q
C. ˷p —> q
D. None of the above

Answer - Click Here:
A

7. Letters of SAP taken all at a time can be written in:
A. 2 ways
B. 6 ways
C. 24 ways
D. 120 ways

Answer - Click Here:
B

8. Contra-positive of given statement “If two angles are congruent, then they have the same measure” is:
A. If two angles are congruent, then they have not the same measure
B. If two angles are not congruent, then they have the same measure
C. If two angles do not have the same measure, then they are not congruent
D. None of these

Answer - Click Here:
C

9. A student has a maximum of 720 words from a combination of letters of a word given word is:
A. CANADA
B. ENGLAND
C. WASHINGTON
D. None the above

Answer - Click Here:
A

10. The statement “It is not raining if and only if roads are dry” is logically equivalent to:
A. If roads are dry then it is not raining
B. If it is not raining then roads are dry
C. Roads are dry if and only if it is not raining
D. none of these

Answer - Click Here:
C

11. The inverse of this statement If p, then q is:
A. If not p, then not q
B. if p, then not q
C. if not p, then q
D. none of the above

Answer - Click Here:
A

12. A converse of this statement If p, then q is:
A. if not q, then not p
B. if not q, then p
C. If q, then p
D. None of these

Answer - Click Here:
C