Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Discrete Mathematics MCQs for Computer Science Students

Discrete Mathematics MCQs for Computer Science Students

 

1. If g and f are two one-to-one functions, then their composition of fog is:
A. Onto
B. One to one function
C. Bijective
D. None of these

Answer - Click Here:
B

2. If 1=1 then 2=3, the conditional statement is:
A. False
B. True
C. Biconditional
D. None of the above

Answer - Click Here:
A

3. Which of the following pair is not congruent modulo 7?
A. 10,32
B. -21,23
C. 25,56
D. None of the above

Answer - Click Here:
C

4. Let A = {1, 2, 3} and
R = {(1, 3), (2, 2), (3, 1)} be a relation on A. Is R:
A. Transitive
B. Reflexive
C. Transitive and Reflexive
D. Symmetric

Answer - Click Here:
D

5. Which one of the following statements is correct?
A. Cyclometric complexity for a flow graph G is V(G) = P + 1, where P is the number of predicate nodes contained in the flow graph G.
B. Cyclometric complexity for a flow graph G is V(G) = N–E+2, where E is the number of edges and N is the number of nodes in the flow graph.
C. The number of regions is not corresponds to the cyclomatic complexity
D. None of the above

Answer - Click Here:
A

6. In Boolean addition 1+1=:
A. 2
B. 1
C. 0
D. None of the above

Answer - Click Here:
B

7. The simple graph with n vertices the maximum degree is:
A. n+1
B. 2n-1
C. n
D. n-1

Answer - Click Here:
D

8. The sequence of 4,1,-2,… is -77 is:
A. 29
B. 26
C. 28
D. none of the above

Answer - Click Here:
B

9. How many vertices of circle has:
A. only 1
B. 8 vertices
C. No vertices
D. none of the above

Answer - Click Here:
C

10. g(x)= 3x+2 then gog(x) :
A. 6x+4
B. 9x+8
C. 3x-2
D. None of the above

Answer - Click Here:
B

11. A graph is tree if and only if :
A. Is planar
B. Contains a circuit
C. Is minimally
D. Is completely connected

Answer - Click Here:
C

12. The number of distinguishable permutations of the letters in the word BANANA are: 
A. 60
B. 36
C. 20
D. 10

Answer - Click Here:
A

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *