Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Data Analysis And Design Multiple Choice Questions

Data Analysis And Design Multiple Choice Questions

1. Heap is a …

a) binary tree

b) ordinary tree

c) complete binary tree

d) none of these

Answer - Click Here:
C

2. IPO  stands for

a) Input Processing Output

b) Input  Programming Option

c) Input Program Ordinary

d) none of these

Answer - Click Here:
A

3. The time complexity of binary search is

a) O (log n)

b) O (n)

c) O(2 log n)

d) none of these

Answer - Click Here:
A

4. How many passes are required to sort a file of size n by using the bubble sort method?

a) N/2

b) N-1

c) N-n

d) 2N

Answer - Click Here:
B

5. The running time for insertion sort is …

a) O(n^2)

b) O(log n)

c) O(n)

d) O(2 log n)

Answer - Click Here:
A

6. In stack, insertion operation is known as …

a) push operation

b) insertion operation

c) push operation

d)  none of these

Answer - Click Here:
C

7. Which branch  deal with the heuristic type of computer problems ?

a) artficial intelligence

b) real time software

c) system sofware

d)  none of these

Answer - Click Here:
A

8. Last step in the problem solving is …

a) evaluate the solution

b) identify the problem

c) understand the problem

d) all of these

Answer - Click Here:
A

9. Straight selection is a method of

a) repeated searching

b) repeated position adjustment

c) repeated interchange

d) all of these

Answer - Click Here:
B

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *