Statistics MCQs

Statistics MCQs

Here, we are providing you with 12 important MCQs of Statistics. We are sure that these MCQs will helpful for you in your success.

1. Which of the following examples specifies a continuous random variable:
(a) The outcomes from rolling a six-sided die.
(b) The number of flaws in a sheet of plywood.
(c) The life of light bulbs produced in a factory.
(d) The number of petals on flowers.
(e) None of the above.

Answer: (c)

2. Which of the followings is the distribution of the random digit?
(a) Uniform. (b) Binomial.
(c) Normal. (d)Both (a) and (b).
(e) None of these.

Answer: (a)

3. Which of the followings is the total area under the density curve?
(a) Zero. (b) 2.
(C) 1/2 (d) 1.
(e) DNE.

Answer: (d)

4. Select the expected value of the random variable.
(a) Mean of distribution.
(b) The variance of the distribution.
(c) Median of distribution.
(d) Both (a) and (b).
(e) None of the above.

Answer: (a)

5. A random variable may not assume:
(a) Negative values.
(b) Positive values.
(c) Zero.
(d) Zero and negative values.
(e) None of the above.

Answer: (e)

6. Probability Of an event can never be …
(a) 1. (b) Negative.
(c) Positive. (d) Zero.
(e) None of these.

Answer: (b)

7. Which of the followings is the variable that is the result of the measuring process?
(a) Uniform variable. (b) Continuous variables.
(c) Discrete Variable. (d) All of these.
(e) None of these.

Answer: (c)

8. What is the distribution of the function is?
(a) Decreasing. (b) Increasing.
(c) Both (a) and (b). (d) None of these.
(e) Random

Answer: (b)

9. What is the nature of the hypergeometric random variable x?
(a) Continuous. (b) Discrete.
(c) Both (a) and (b). (d) none of these.

Answer: (b)

10. Which of the following experiment that results in one of the two mutually exclusive outcomes on each trail?
(a) Binomial process (b) Bernoulli process.
(c) Hypergeometric process. (d) Poisson process.
(e) None of these.

Answer: (b)

11. Which of the following rule of counting that is used to calculate a hypergeometric probability?
(a) Combination. (b) Permutation.
(c) Both. (d)None of these.

Answer: (a)

12. What is a relation between mean variance in hypergeometric distribution?
(a) Mean=Variance. (b) Mean>Variance.
(c) Mean<Variance. (d) None of these.

Answer: (b)

Topic Covered

Statistics MCQs

Prof. Fazal Rehman Shamil
Researcher, Publisher of International Journal Of Software Technology & Science ISSN: 2616-5325
Instructor, SEO Expert, Web Programmer and poet.
Feel free to contact.