Most important MCQs of Statistics

Most important MCQs of Statistics

1. Measurement of a chance that an uncertain event will occur is:

A. A trail
B. An Experiment
C. A probability
D. An Event

Answer - Click Here:
C

2. If p(A)=0, then P(B/A is ________

A. undefined
B. 1
C. Zero
D. None of these

Answer - Click Here:
A

3. Without regard to order a selection of distinct objects is called ___________

A. Fictorial
B. Combination
C. Permutation
D. Tree diagram

Answer - Click Here:
B

4. A single outcome is __________

A. A compound event
B. A trail
C. An experiment
D. An elementary event

Answer - Click Here:
A

5. What is the probability of occurrence of an event whose odds for occurrence are 12 : 7?

A. 7/12
B. 7/19
C 12/19
D. 5/12

Answer - Click Here:
C

6. From 5 members, what are the number of ways to select a committee of 3 members?

A. 60
B. 120
C. 10
D. 5

Answer - Click Here:
C

7. What is the probability of queen or ten from a deck of card?

A. 1/52
B. 2/13
C. 1/4
D. 1/2

Answer - Click Here:
C

8. From 20 teachers, the number of ways to select 3 teachers for a course. it is an example of__________

A. Factorial
B. Combination
C. Permutation
D. Tree diagram

Answer - Click Here:
B

9. What are the odds against an event if the probability of occurrence is 6/9?

A. 6:3
B. 6:9
C. 9:6
D: 3:6

Answer - Click Here:
D

10. Show the 10% probability in terms of odds.

A. 10:1
B. 1/10
C. 1:9
D. 9:1

Answer - Click Here:
B

11. If two card sare drawn from a deck of cards what are the possible outcomes?

A. 52×52
B. 52!
C. 52×51
D. 1326

Answer - Click Here:
D

12. If a single letter is selected from the word Islamabad what is the probability that it is vowel?

A. 1/4
B. 4/10
C. 1/10
D. 6/10

Answer - Click Here:
B

Prof. Fazal Rehman Shamil
Researcher, Publisher of International Journal Of Software Technology & Science ISSN: 2616-5325
Instructor, SEO Expert, Web Programmer and poet.
Feel free to contact.