Statistics Solved Mcqs -Important

Statistics Solved MCQs -Important

Here, you can find the 12 important Statistics Solved MCQs.

1. What is the number of parameters of the binomial distribution?
(a) 3. (b) 1.
(c) 2. (d) Zero.
(e) None of these.

Answer: (c)

2. If binomial distribution p=q then what will be the distribution?
(a) Symmetrical. (b) Positively skewed.
(c) Negative Skewed. (d) Both (a) and (b).
(e) None of these.

Answer: (a)

3. A binomial experiment is repeated.
(a) Fixed number of time.
(b) Unlimited numbers of time.
(c) 2 times.
(d) All of the above.

Answer: (a)

4.If for a binomial distribution p>q then what will be the distribution.
(a) Negative skewed. (b) Positively skewed.
(c) Symmetrical. (d) Both a and b.
(e) None of these.

Answer: (b)

5. In a binomial distribution, p is the probability of success and q is the probability of.
(a) Minimum success. (b) Maximum success.
(c) Failure. (d) Both a and b.
(e) None of these.

Answer: (c)

6. What is mean of the binomial distribution?
(a) pq (b) np
(c) nq (d) npq
(e) None of these.

Answer: (d)

7. What is the number of parameter of the hypergeometric distribution?
(a) 4 (b) 2
(c) 1 (d) 5
(e) None of these

Answer: (e)

8. The trails in the hypergeometric are.
(a) Independent (b) Dependent
(c) Both (a) and (b). (d) None of these

Answer: (c)

9. What is the variance of hypergeometric distribution?
(a) pq (b) npq
(c) nk/N (d) Both (a)and (b)
(e) None of these

Answer: (e)

10. For a binomial distribution mean<median<mode; then
(a) Symmetrical (b) Positive skewed
(c) Negative skewed (d) Both (a) and (b)
(e) None of these

Answer: (b)

11. For a binomial distribution mean>median>mode; then
(a) Symmetrical (b) Positively skewed
(c) Negative Skewed (d)both (a) and (b)
(e) None of these

Answer: (c)

12. What is the rule of counting that is used to calculate a hypergeometric probability?
(a) Combination (b) Permutations
(c) Both (a) and (b) (d)None of these

Answer: (a)

Topic Covered: 

Statistics Solved MCQs -Important

Prof. Fazal Rehman Shamil
Researcher, Publisher of International Journal Of Software Technology & Science ISSN: 2616-5325
Instructor, SEO Expert, Web Programmer and poet.
Feel free to contact.