Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

MCQs Of Polymer Chemistry

MCQs Of Polymer chemistry

1. Which one of the following is not a condensation polymer?

A. Dacron
B. Neoprene
C. Melamine
D. Glyptal

Answer - Click Here:
B

2. Which compound form linear polymer due to H-bond?

A. H2O
B. NH3
C. HBr
D. HCl

Answer - Click Here:
B

3. Which one of the following is classified as polyester polymer?

A. Nylon-66
B. Bakelite
C. Terylene
D. Melamine

Answer - Click Here:
C

4. Which one of the following in which three-dimensional molecules with crosslinks are formed.

A. Thermosetting plastic
B. Thermoplastic
C. Both A and B
D. None of these

Answer - Click Here:
A

5. Which of the following polymers occurs naturally?

A. Proteins and Nylon
B. Proteins and PVC
C. Starch and Nylon
D. Starch and Cellulose

Answer - Click Here:
D

6. Which one of the following is not a polymer?

A. Sucrose
B. Enzyme
C. Starch
D. Teflon

Answer - Click Here:
A

7. The monomers of Buna-S rubber are

A. Styrene and butadiene
B. Isoprene and butadiene
C. Vinyl chloride and sulphur
D. Butadiene

Answer - Click Here:
A

8. Which one of the following is used in the formation of nylon-66?

A. Sulphur hexafluoride
B. Adipic acid
C. Sulphurous acid
D. Phthalic acid

Answer - Click Here:
B

9. Which polymers are prepared by condensation polymerization?

A. Teflon
B. Rubber
C. Styrene
D. Nylon-6,6

Answer - Click Here:
D

10. Which one of the following has ester linkage?

A. Nylon
B. Bakelite
C. Terylene
D. PVC

Answer - Click Here:
C

11. Which one of the following is a fully fluorinated polymer?

A. Neoprene
B. Teflon
C. Thiokol
D. PVC

Answer - Click Here:
B

12. Which one of the following is an addition polymer?

A. Nylon-6
B. Nylon-6,6
C. High density polythene
D. Dacron

Answer - Click Here:
B