Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

LLB Important Solved MCQs with answers

LLB Important Solved MCQs with answers

1. Constitution of pakistan 1973 consists_______Articles

A. 285
B. 280
C. 230
D. 320
E. None of these

Answer - Click Here:
A

2. one of the following sections consists Anti-Terrorism Act, 1997?

A. 40
B. 39
C. 44
D. 41
E. None of these

Answer - Click Here:
A

3. Judges of the International Court selected by_____.

A. General Assembly upon the recommendation of the Security Council
B. General Assembly
C. Security Council
D. General Assembly and the Security Council independently of one another
E. Both A and B

Answer - Click Here:
D

4. which is the Headquarters of International Court of Justice ?

A. New York
B. Geneva
C. Hague
D. canada
E. None of these

Answer - Click Here:
C

5. In which year Objectives Resolution was passed?

A. March, 1949
B. February, 1949
C. January, 1949
D. April, 1949
E. None of these

Answer - Click Here:
A

6. Anti-Terrorism Act, 1997 Armed Forces is______.

A. Navel and Reserves Forces
B. Air Force
C. Army
D. All of these

Answer - Click Here:
D

7. ______ is an actionable wrong.

A. Damnum sine injuria
B. Injuria sine damnum
C. Both A and B
D. None of these

Answer - Click Here:
B

8. one of the following is Father of the Law of Nations.

A. Anziloei
B. Hegel
C. Grotius
D. Both A and B
E. None of these

Answer - Click Here:
C

9. Total Seats in punjab of National Assembly______.

A. 183
B. 172
C. 195
D. 187
E. None of these

Answer - Click Here:
A

10. who is the first woman advocate in India?

A. Mrs. Anna Chandy
B. Mrs. Monica David
C. Cornelia Sorabji
D. None of these

Answer - Click Here:
C

11. one of the following is present secretary general of the UN.

A. Ban ke Mon
B. Boutros gali
C. Kofi Anaan
D. None of these

Answer - Click Here:
A

12. _____is the first Chief Justice of England.

A. Coke
B. Marshall
C. Macaulay
D. Denning
E. None of these

Answer - Click Here:
A