LLB 2nd year Multiple Choice Questions

LLB 2nd year Multiple Choice Questions

1. ____________ violates the principle of Utility of Command:
A. Manufacturing Organization
B. Product Organization
C. Bureaucratic Organization
D. Functional Organization

Answer - Click Here:
D

2. Which don’t prove itself as a feature of good governance?
A. Nepotism
B. Rule of law
C. Accountability
D. Transparency

Answer - Click Here:
A

3. What is an organization called which successfully achieve its goals?
A. Reasonable
B. Effective
C. Systemic
D. Efficient

Answer - Click Here:
B

4. An organization is called ___________ which uses its resources wisely and in a cost-effective way:
A. Modern
B. Conservative
C. Efficient
D. Effective

Answer - Click Here:
C

5. In an organization, Grouping activities and resources is a function of _____________:
A. Coordination
B. Monitoring
C. Leading
D. Organizing

Answer - Click Here:
D

6. Who played the dominant role in developing Scientific Management?
A. Henri Fayol
B. Frank Gilbreth
C. F. W. Taylor
D. Harrington Emerson

Answer - Click Here:
A

7. Who was the most articulate spokesperson of Administrative Management?
A. Lyndall Urwick
B. Henri Fayol
C. Max Weber
D. Chester Barnard

Answer - Click Here:
B

8. ____________ conducted the Hawthrone studies:
A. Mary Parker
B. Henry Gantt
C. Elton Mayo
D. Hugo Munsterberg

Answer - Click Here:
C

9. What is a system called in which Two or more subsystems working together to produce more than the total of what they might produce working alone?
A. Closed System
B. Sub System
C. Open System
D. Synergy

Answer - Click Here:
D

10. An attempt to integrate common business practices from the United States and Japan into one middle ground framework is called _____________:
A. Universal Model
B. Theory X
C. Theory Y
D. Type Z Model

Answer - Click Here:
A

11. The owners, Employees, Board or Directors and Culture will form the organization’s __________________:
A. General Environment
B. External Environment
C. Internal Environment
D. Task Environment

Answer - Click Here:
B

12. The appropriate managerial behavior in a given situation depends on a wide variety of elements is _________________:
A. Quantitative Approach
B. Behavioral Approach
C. Classical Approach
D. Contingency Approach

Answer - Click Here:
D