Custom and traffic law Solved MCQs for lawyers

Custom and traffic law Solved MCQs for lawyers

Here, there are 12 most important Custom and traffic law Solved MCQs for lawyers.

1. What is the term of judges of the International Court of Justice is?
Six years
B Nine years
C Three years
D Five years
E All of these
F None of these

Answer: B

2. What does the contiguous Zone is limited to a maximum of
A. 12 miles
B. 50 miles
C. 25 miles (24 nautical miles)
D. All of these
E. None of these

Answer: C

3. Who is known by ‘the father of International Law’?
A. Suarez
B. Oppenheim
C. Hago Grotius
D. All of these
E. None of these

Answer: C

4. eWhen did the Alabama Claims Arbitration case was decided in?
A. 1890
B. 1872
C. 1854
D. Both A and B
E. None of these

Answer: B

5.What Foreign warships have?
A. The right of innocent passage in the territorial waters
B. To stay in the territorial waters
C. The right of free passage in the territorial waters
D. Both A and B
E. None of these

Answer: E

6. A landlocked state is Surrounded by
A. Enemy states from all
B. Land from all sides
C. Sides water from all sides
D. Both A and B
E. None of these

Answer: B

7. What does Culvo Clause means?
A. An alien agrees not to seek the diplomatic protection of his own state
B. A state can’t intervene on behalf of its nationals
C. A state can intervene on behalf of its nationals
D. Both A and B
E. None of these

Answer: C

8. what does the Eruption of war terminates?
A. Only political treaties
B. All treaties
C. No treaty
D. None of these

Answer: A

9. Non-Permanent members of the Security Council are elected for how many period?
A. 2 years
B. 3 years
C. 7 years
D. Both A and B
E. None of these

Answer: A

10. A landlocked state is surrounded by
A. Enemy states from all sides
B. Land from all sides
C. Water from all sides
D. Both A and B
E. None of these

Answer: B

11. How diplomatic relations are established? by,
A. A decision of a regional organization
B. A unilateral decision
C. Mutual consent
D. Both A and B
E. None of these

Answer: C

12. In which year the Charter of Human Rights adopted?
A. 1948
B. 1945
C. 1951
D. Both A and B
E. None of these

Answer: A

Prof. Fazal Rehman Shamil
Researcher, Publisher of International Journal Of Software Technology & Science ISSN: 2616-5325
Instructor, SEO Expert, Web Programmer and poet.
Feel free to contact.