Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Constitutional law solved mcqs for lawyers

Constitutional law solved mcqs for lawyers

1. Indian parliament is…

a) Tricameral

b) Unicameral

c) Bicameral

d) All of these

Answer - Click Here:
C

2. _____ is the number of abrogated constitutions in Pakistan is…

a) 2

b) 3

c) 1

d) None of these

Answer - Click Here:
A

3. Which of the following is true for the Constitution of Pakistan enforced in 1973…

a) 23rd March 1973

b) 14th August 1973

c) 1st January 1973

d) 15th September 1973

Answer - Click Here:
B

4. In the English legal system _______ is the smallest unit of local authority…

a) Sub-division

b) Town

c) Parish

d) France

Answer - Click Here:
C

5. Which of the following is head of state in Pakistan?

a) President

b) Prime Minister

c) Both a and b

d) None of these

Answer - Click Here:
A

6. Which of the following voting age?

(a) 20 years

(b) 19 years

(c) 18 years

(d) None of these

Answer - Click Here:
C

7. The national assembly of Pakistan consists members are…

a) 341

b) 342

c) 340

d) None of these

Answer - Click Here:
C

8. Indian states are…

a) 26 States

b) 27 States

c) 25 States

d) 28 states

Answer - Click Here:
D

9. Which of the following has the right to speak in the parliament…

a) Chief Justice

b) Advocate General

c) Attorney General

d) All of these

Answer - Click Here:
C

10. Which of the following is the first prime minister of England?

a) Churchill

b) William

c) Walpole

d) Edward

Answer - Click Here:
C

11. Which one is the most important feature of local government…

a) bureaucratization

b) centralization

c) deconcentration

d) none of these

Answer - Click Here:
B

12. Which of the following an important feature of the American constitution?

a) Flexible

b) Federal

c) Unitary

d) None of these

Answer - Click Here:
B

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.