Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Statistics Solved Problems and Solutions of MCQs

Statistics Solved Problems and Solutions of MCQs

1. How many types of frequency distribution?
A. 4
B. 3
C. 2
D. 0

Answer - Click Here:
C

2. There is a minimum value in class limit and it is said as?
A. lower limit
B. secondary limit
C. primary limit
D. upper limit

Answer - Click Here:
A

3. Total of_____up to an upper-class limit or boundary is known as cumulative frequency?
A. Average frequency
B. Frequency
C. Class limits
D. None of these

Answer - Click Here:
B

4. There is a data which is presented in form of frequency data is known as?
A. secondary data
B. calculated data
C. grouped data
A. ungrouped data

Answer - Click Here:
C

5. There is most of frequent that is occurring observation in data is called?
A. median
B. means
C. standard deviation
D. mode

Answer - Click Here:
D

6. When we constructed on XY – plane then what is the histogram in a graph of adjacent?
A. rectangles
B. triangles
C. squares
D. circles

Answer - Click Here:
A

7. What is the nth positive root of the product of x1, x2, x3,… Xn, for a variable X?
A. harmonic mean
B. Arithmetic mean
C. geometric mean
D. standard mean

Answer - Click Here:
C

8. There is a maximum value in class limit and it is said as?
A. lower limit
B. secondary limit
C. primary limit
D. upper limit

Answer - Click Here:
D

9. There is an arithmetic mean of values 2, 7, 9, 18 and it is equal to?
A. 6
B. 8
C. 7
D. 13

Answer - Click Here:
B

10. There is a frequency polygon and it is many-sided of?
A. triangle
B. rectangle
C. closed figure
D. histogram

Answer - Click Here:
C

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *