Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Renewable Energy Systems Multiple choice questions answers

Renewable Energy Systems Multiple choice questions answers

1. What is the process that converts solid coal into liquid hydrocarbon fuel?

a) combustion

b) carbonation

c) hydrogenation

d) liquification

Answer - Click Here:
D

2. A boiling water reactor and pressurized water reactor is named as …

a) biogas reactor

b) solar reactor

c) nuclear reactor

d) none of these

Answer - Click Here:
C

3. Which of the following type is stored in latent heat?

a) mechanical energy

b) thermal energy

c) chemical energy

d) all of these

Answer - Click Here:
B

4. Among all of these which can be used as a biofuel?

a) pongamia

b) jatropha

c) bagasse

d) all of these

Answer - Click Here:
D

5. How we can measure beam radiations?

a) volta  meter

b) ohm meter

c) ammeter

d) anemometer

Answer - Click Here:
D

6. What is the complement of zenith angle?

a) slope altitude angle

b) surface altitude angle

c) solar altitude angle

d) none of these

Answer - Click Here:
C

7. We measure heat content  in …

a) ATU

b) BTU

c) CTU

d) DTU

Answer - Click Here:
B

8. Which one is the outer most layer of the earth?

a) crust

b) mantle

c) magma

d none of these

Answer - Click Here:
A

9. Which instrument is used for measuring direct and diffused radiations?

a) ammeter

b) syrometer

c) pyrometer

d) volta meter

Answer - Click Here:
C

10. The main disadvantage of renewable energy ?

a) pollution

b) uneconomical

c) unreliable suply

d) high cost

Answer - Click Here:
C

11. Which of the following is the main component of biogas?

a) tutane

b) methane

c) butane

d) pentane

Answer - Click Here:
B

12. Which of the following theory is about non-renewable resources?

a) big bang theory

b) hotelling’s theory

c) game theory

d) none of these

Answer - Click Here:
B

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.