MCQs Of Social Study

MCQs Of Social Study

“MCQs Of Social Study” contains some of the important MCQs.

1. Who translated first Holy Quran in Persian . . . .

a. Shah Waliullah
b. Shaikh Ahmad Sirhindi
c. Shah Ismail Shaheed
d. Shah Alam
e. none of these

Answer - Click Here:
A

2. The first President of Muslim league is . . . .

a. Nawab Mohsin-ul-Mulk
b. Nawab Viqar-ul-Mulk
c. Nawab Saleem Ullah
d. Nawab Shah
e. none of these

Answer - Click Here:
E

3. In July 1905 who divided Bengal into East and West . . . .

a. Lord Morley
b. Lord Minto
c. Lord Curzon
d. None of these

Answer - Click Here:
C

4. In which Act Diarchy was introduced first . . . .

a. 1909
b. 1915
c. 1935
d. 1919
e. none of these

Answer - Click Here:
D

5. The Commission of Simon arrived in India on. . . .

a. 3rd February, 1927
b. 3rd February, 1927
c. 3rd February, 1929
d. 3rd February, 1928
e. none of these

Answer - Click Here:
D

6. from the following Choose the largest map scale . . . .

a. 1:60,000
b. 1:00,000
c. 1:250,000
d. 1:70,000
e. 1:50,000
f.none of these

Answer - Click Here:
E

7. Which King who was praised as ‘LakBaksha’?

a. Balban
b. Nasurudeen
c. Iltumish
d. Qut-bu-din Ibek
e. none of these

Answer - Click Here:
D

8. The nurturing field is the social progress of . . . .
a. House
b. Family
c. Society
d. Man
e. School
f. none of these

Answer - Click Here:
E

9. The summer season of india is . . . .

a. March to June
b. Middle of June to October
c. April to August
d. Feb to March
e. none of these

Answer - Click Here:
A

10. Official language of Pallavas . . . .
a. Tamil
b. Pali
c. Hindi
d. Grantham
e. Sanskrit
f. none of these

Answer - Click Here:
E

11. In which city the highest temperature is found in India at . . . .
a. Sri Ganganagar
b. Jammu
c. Bikaner
d. Ajmer
e. Jaisalmer
f. none of these

Answer - Click Here:
A

12. From the following peninsula is . . . .
a. Austrailia
b. Japan
c. Iceland
d. Africa
e. Arabia
f. none of these

Answer - Click Here:
E

Topic Covered

MCQs Of Social Study.

Subscribe for Friendship

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]