C Sharp Multiple Choice Questions

C Sharp Multiple Choice Questions

1:  Which of the following box given a set of choices to the user

a) Command

b) list

c) Text

d) combo

Answer - Click Here:
B

 

2: Which of the following include in primary programming languages…

a) Java

b) Visual Basic

c) Ada

d) Basic

Answer - Click Here:
B

 

3: Which is true in the option that Destructors do not receive values and do not…

a) receive parameter

b) initialized

c) compiled

d) all of these

Answer - Click Here:
A

 

4:  —— is casing to Passing arguments to a destructor, or specifying return type to destructor…

a) syntax error

b) Logical error

c)  fatal error

d) run time error

Answer - Click Here:
A

 

5: Which option is true that defines with the sign [ ]…

a) Subscript operator

b) Relational operator

c) logical operators

d) None of these

Answer - Click Here:
A

 

6:  Select the true option, prefix and postfix have other forms is…

a) increment

b) decrement

c) both a and b

d) none of these

Answer - Click Here:
C

 

7:  Which statements are true, IDE is…

a) integrated development environment

b) integrated dual enviroment

c) internet development enviroment

d) integrated desktop enviroment

Answer - Click Here:
A

 

8: Which of the following is true that access specifier allows a class to expose its member variables and member functions to other functions and objects?

a) private

b) public

c) internal

d) protected

Answer - Click Here:
B

 

9:  Getset method used to retrieve the stored text from…

a) screen

b) clipboard

c) printer

d) input

Answer - Click Here:
B

 

10:  Which symbol create an access key …

a) &

b) #

c) @

d) $

Answer - Click Here:
A

 

11:  Which of the following method is used to forcibly set to CPU…

a) lostfocus

b) setfocus

c) gotfocus

d) none of these

Answer - Click Here:
B
12:  When a form loaded into the memory, the event occurs…
a) initialize
b) activate
c) load
d) none of these
Answer - Click Here:
C

Prof. Fazal Rehman Shamil
Researcher, Publisher of International Journal Of Software Technology & Science ISSN: 2616-5325
Instructor, SEO Expert, Web Programmer and poet.
Feel free to contact.