Bio Multiple Choice Questions from Past papers

Download This Tutorial in PDF

Bio Multiple Choice Questions from Past papers

1. What are the bones & cartilage called that consist of living cells embedded in the matrix of protein?
A. Insulin
B. Fibrinogen
C. Collagen
D. Keratin

Answer - Click Here:
C

2. Fatty acids containing 18 C atoms is:
A. Oleic acid
B. Palmitic acid
C. Saturated fatty acid
D. unsaturated fatty acid

Answer - Click Here:
A

3. Buoyancy in water is maintained by a specialized structure known as:
A. Tail
B. Fins
C. Swim bladder
D. Both A & B

Answer - Click Here:
C

4. Which fatty acid has the higher melting point?
A. Palmitic acid
B. Acetic acid
C. Butyric acid
D. None of these

Answer - Click Here:
A

5. Catilage covers support the flexible portion of:
A. External ears
B. Nose
C. Both A & B
D. None of these

Answer - Click Here:
C

6. Which is the correct statement for fats that contain unsaturated fatty acid?
A. They are lighter than water
B. Their specific gravity is less than 1
C. They contain a double bond
D. All of these

Answer - Click Here:
D

7. What is the condition called in which palatine processes of palatine & maxilla fail to fuse?
A. Cretinism
B. Myxedema
C. Cleft palate
D. Microcephally

Answer - Click Here:
C

8. Animals get mostly carbohydrates from:
A. Sucrose
B. Glycogen
C. Glucose
D. Starch

Answer - Click Here:
D

9. Collenchyma cells oftenly lack:
A. Cell membrane
B. Chlorophyll
C. Primary walls
D. Secondary walls

Answer - Click Here:
D

10. What is the peptide bond?
A. N-H link
B. C-H link
C. C-N link
D. C-O link

Answer - Click Here:
C

11. Compact bone provides an attachment site for:
A. Ligament
B. Muscle
C. Skin
D. Nerve

Answer - Click Here:
B

12. Chemical components more in a eukaryotic cell as compared to a prokaryotic cell is/are:
A. Proteins
B. Lipids
C. Carbohydrates
D. All of these

Answer - Click Here:
D

biology repeated mcqs pdf book download

Subscribe for Friendship

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]