Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

MYCOLOGY MCQs

Table of Contents

MYCOLOGY MCQs

1.  How can we recognize the Aspergillosis in tissue?

a) Meta granules

b) Budding cells

c) Pseudohyphae

d) Septate hyphae

Answer - Click Here:
D

2. For ‘ringworm’ causative agent is …

a) myeloma

b) histoplasma

c) epidermatophyton

d) none of these

Answer - Click Here:
C

3. What is the name of fungal infection in human beings?

a) mycosis

b) fungosis

c) mucorsis

d) none of these

Answer - Click Here:
A

4. Germ tubes are formed by…

a) Candida tropicalis

b) Candida pseudotropicalls

c) Candida albicans

d) none of these

Answer - Click Here:
A

5. Coccidioides immitis cause a disease named as …

a) coccidioidomycosis

b) aspergillosis

c) histoplasmosis

d) all of these

Answer - Click Here:
A

6.  To inhibits synthesis of DNA which drug is used?

a) caspofungin

b) micafungin

c) parafungin

d) none of these

Answer - Click Here:
A

7. What is the form of ‘Histoplasma’ when it is is transmitted?

a) Conidia yeast

b) Arthrospores yeast

c) Microconidia

d) Yeast

Answer - Click Here:
C

8. Aspergillus lives in …

a) soil

b) water

c) streams

d) mud

Answer - Click Here:
A

9. To make the fungal balls, which fungi is required?

a) rhizopus

b) penicillium

c) aspergillus

d) none of these

Answer - Click Here:
C

10. Culture media used for fungus is …

a) Sabourauds medium

b) Tellurite medium

c) NNN medium

d) none of these

Answer - Click Here:
A

11.  Fungi are categorized into two types i.e …

a) bugs and yeast

b) yeast and ticks

c) molds and yeast

d) algae and yeast

Answer - Click Here:
C

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *