Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Microwave Engineering Solved MCQs Answers

Microwave Engineering Solved MCQs Answers

1. If the S11 and S22 parameters of a common emitter operated BJT is high…

A. the gain of the amplifier is high
B. then the output and input ports are matched well
C. there is a mismatch in the ports
D. none of the mentioned

Answer - Click Here:
C

2. If a common emitter configuration BJT is treated as a two-port network, the gain of the amplifier is roughly given by the S parameter:

A. S12
B. S11
C. S23
D. S21

Answer - Click Here:
D

3. Which of the current gain of a BJT with frequency ____________?

A. decreases
B. increases
C. remains constant
D. none of the mentioned

Answer - Click Here:
A

4. When transistor has a short circuit current gain of 25 and the capacitance measured in the hybrid-π model of the transistor was 60 pF. Then the threshold frequency of operation of the transistor is?

A. 66.3 GHz
B. 34.8 GHz
C. 60 MHz
D. 45.6 GHz

Answer - Click Here:
A

5. What is the Advantage of HJT over BJT is that it has…?

A. sophisticated construction
B. higher gain
C. high frequency of operation
D. none of these

Answer - Click Here:
C

6. What is the range of microwave frequencies normally regarded?

A. 1000 to 10000 GHz
B. 1 to 1000 MHz
C. 10 to 1000 GHz
D. 1 to 100 GHz

Answer - Click Here:
D

7. When Microwave band of 10.9 to 36 GHz is?

A. Q.band
B. K.band
C. C.band
D. X.band

Answer - Click Here:
B

8. What is the benefit of using a microwave?

A. greater transmission distances
B. greater transmission distances
C. more spectrum space for signals
D. simpler equipment
E. None of these

Answer - Click Here:
C

9. Which one of the following is not a disadvantage of microwaves?

A. line of sight transmission
B. higher cost equipment
C. circuits are more difficult to analyze
D. conventional components are not usable

Answer - Click Here:
B

10. When any device with negative impedance as its characteristic property can be called…

A. Oscillator
B. Energy sink
C. Energy source
D. None of these

Answer - Click Here:
C

12. During transistor oscillators, FET and BJT are used. Instability is achieved through…

A. Giving positive feedback
B. Using a tank circuit
C. Giving negative feedback
D. All of the above
E. None of these

Answer - Click Here:
A

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.