Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

MCQs of Complex Variables and Transforms

MCQs of Complex Variables and Transforms

1. There is a point at which a function ceases to be analytic is said to be?
A. Non-Singular point
B. Non-regular point
C. Singular point
D. Regular point

Answer - Click Here:
C

2. A² + b²=?
A. (a + ι b)(a -ι b)
B. (a + b )(a-b)
C. (a + ι b )(a – b)
D. (a + b )(a- ι b)

Answer - Click Here:
A

3. |z1 – z2 | =?
A. ≤ Z1 + Z2
B. > Z1 + Z2
C. > |Z1| + |Z2|
D. ≤|Z1| + |Z2|

Answer - Click Here:
D

4. |z1 + z2 | =
A. > Z1 + Z2
B. ≤ Z1 + Z2
C. ≤|Z1| + |Z2|
D. > |Z1| + |Z2|

Answer - Click Here:
C

5. What is the polar form of a complex number?
A. r(secθ + ιcosecθ )
B. r ( tanθ + ιcotθ )
C. r (sinθ + ιcosθ)
D. r(cosθ + ιsinθ )

Answer - Click Here:
D

6. Which one result is obtained by the addition of a step?
A. Ramp Function shifted by an amount equal to step
B. Step Function shifted by an amount equal to ramp
C. Step function of zero slope
D. Ramp function of zero slope

Answer - Click Here:
A

7. Which block of the discrete time systems requires memory?
A. Signal Multiplier
B. Unit Advance
C. Unit Delay
D. Adder

Answer - Click Here:
C

8. Which one belongs to the category of non-recursive systems?
A. Non-causal FIR Systems
B. Causal FIR Systems
C. Non-causal IIR Systems
D. Causal IIR Systems

Answer - Click Here:
B

9. An LTI system is called initially relaxed system only when_____?
A. zero input produces an output equal to unity
B. zero input produces a non-zero output
C. zero input produces zero output
D. none of the above

Answer - Click Here:
C

10. There is the number of samples present in an impulse response is said to be?
A. element
B. length
C. array
D. string

Answer - Click Here:
B

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.