proteome and proteomics MCQs

Proteome and proteomics MCQs

1. proteins can be produced_____species.

A. Called the proteome
B. Correlated with organism
C. Considered that carbohydrates
D. None of these

Answer - Click Here:
A

2. functions and structure of genome is_____.

A. species
B. Genomics
C. inheritance
D. None of these

Answer - Click Here:
B

3. ______ acids is the units of proteins.

A. glucose
B. amino
C. citric
D. None of these

Answer - Click Here:
B

4. Enzymes includes on_____.

A. carbohydrates
B. protein
C. nucleic acids
D. DNA molecule
E. None of these

Answer - Click Here:
B

5. In human_____is the largest gene.

A. dystrophin
B. titin
C. insulin
D. None of these

Answer - Click Here:
A

6. _____ is the Structure of mitochondrial DNA.

A. Circular
B. Linear
C. Ladder like
D. None of these

Answer - Click Here:
A

7. _____is the most common secondary structure.

A. sheet parallel
B. pleated sheet parallel
C. pleated sheet non parallel
D. Helix
E. NOne of these

Answer - Click Here:
D

8. ampholytes is regarded_____.

A. HCL
B. caco3
C. Water
D. None of these

Answer - Click Here:
C

9. tertiary strucutre includes on ______bond.

A. peptide
B. sulphide
C. hydrogen
D. All of the above
E. None of these

Answer - Click Here:
D

10. blood pressure prostaglandin acting_____

A. Vasodilator
B. Vasoconstrictor
C. Lower blood pressure
D. Maintain haemostasis
E. None of these

Answer - Click Here:
A