Multimedia System MCQs

Last modified on September 12th, 2020 Download This Tutorial in PDF

Multimedia System MCQs

1. What type of multimedia file is delivered to the client?
A. progressive download
B. compression
C. real-time streaming
D. all of the above
E. none of the mentioned

Answer - Click Here:
C

2. Characteristic of a multimedia system has followed which of the following?

A. high data rates
B. low rates
C. high storage
D. both A & C
E. none of the mentioned

Answer - Click Here:
D

3. When a delay occurs during the playback of the stream is known as………..

A. jitter
B. event delay
C. stream delay
D. playback delay

Answer - Click Here:
A

4. We get _____________ impression, If frames are displayed on screen fast enough.

A. Bits
B. Signals
C. Motions
D. Packets

Answer - Click Here:
C

5. Where this range occurs H.323 uses G.71 or G.723.1…

A. Communication
B. Compression
C. Conferencing
D. Controlling

Answer - Click Here:
B

6. Whenever the system receives the signal, a translator is needed to decode the signal and encode it __________ quality.

A. Same
B. Bad
C. High
D. Lower

Answer - Click Here:
D

7. CineBlitz multimedia server supports __________ clients.

A. non-real time clients
B. real-time clients
C. none of the mentioned
D. both A & B

Answer - Click Here:
D

8. Which of the following is correct in the multimedia system require hard real-time scheduling to

A. deliver the media file to the client
B. ensure critical tasks will be serviced within timing deadlines
C. security
D. minimize the delay

Answer - Click Here:
B

9. In file server which of the following resource is not required.?

A. processor
B.secondary storage
C. monitor
D. network

Answer - Click Here:
C

10. In Session Initiation Protocol (SIP) establishing session requires three way__________.

A. Handshake
B. Ports
C. System
D. Protocols

Answer - Click Here:
A

11. Which of the method is correct for the Moving Picture Experts Group (MPEG) is used to compress______.

A. Audio
B. Video
C. Frames
D. Images

Answer - Click Here:
B

12. During Compression Audio and Video, each frame is divided into small grids, called picture elements or

A. Pixels
B. Mega Pixels
C. Frame
D. Packets

Answer - Click Here:
A

Computer Science Repeated MCQs Book Download

Subscribe for Friendship

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)