Law of contract solved MCQs for Lawyer

Law of contract solved MCQs for Lawyer

1.  A person making any proposal is named as

a) proposal

b) promiser

c) promisee

d) none of these

Answer - Click Here:
B

2. What does “reciprocal” mean?

a) three-sided contract

b) two-sided contract

c) bilateral contract

d) none of these

Answer - Click Here:
C

3. How many essential ingredients are there in contract?

a) 1

b) 2

c) 3

d) none of these

Answer - Click Here:
C

4. What is an  agreement enforceable by the law?

a) revocation

b) agreement

c) contract

d) none of these

Answer - Click Here:
C

5. When we convert a proposal in to promise the acceptance should be …

a) absolute

b) conditional

c) unconditional

d) all of these

Answer - Click Here:
A

6. What is the age for making a contract?

a) 18

b) 25

c) 35

d) majority

Answer - Click Here:
D

7. Which is the essential element of contract?

a) free consent

b) local consent

c) temporary consent

d) visual consent

Answer - Click Here:
A

8. “Fraud” means

a) any performance

b) any act

c) any act fitted to deceive

d) none of these

Answer - Click Here:
C

9. What is contract adhesion?

a) standard form contracts

b) unlawful contract

c) minor contract

d) unfair contract

Answer - Click Here:
A

10. When a contract is made  gurantee will be …

a) written

b) oral or written

c) oral

d) none of these

Answer - Click Here:
B

11. Agreements having no consideration  is named as …

a) valid

b) voidable

c) void

d) none of these

Answer - Click Here:
C

12. What does “contingent” means?

a) doubtful

b) certain

c) uncertain or duobtful

d) all of these

Answer - Click Here:
C

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]