Criminal procedure solved mcqs

Criminal procedure solved mcqs

1. Which of the following Code of Criminal Procedure was enforced on the first day?

a) September 1898

b) August 1898

c) July 1898

d) November 1898

Answer - Click Here:
C

2. Bail cannot be granted to an accused as of right are called…

a) bailable offence

b) Non Bailable offence

c) None of the these

d) in the cognisable offence

Answer - Click Here:
C

3. Cr.P.C defines…

a) Investigation

b) Trial

c) Inquiry

d) Crime report

Answer - Click Here:
C

4. Which of the following is the Head Court of Criminal Proceeding at Provincial level?

a) Session Court

b) High Court

c) Supreme Court

d) district Court

Answer - Click Here:
B

5. Which of the following type of Warrants?

a) 2

b) 5

c) 4

d) 3

Answer - Click Here:
D

6. The F.I.R. needs to be signed by, chose one option…

a) Victim

b) Informer

c) Accused person

d) none of these

Answer - Click Here:
B

7. _____ is the first Information Report is a piece of evidence…

a) Exhaustive

b) Substantive

c) Corroborative

d) none of these

Answer - Click Here:
C

8. Columns in challan Form are?

a) 8 columns

b) 5 columns

c) 6 columns

d) 7 columns

Answer - Click Here:
D

9. Evidence of accomplice is not admissible in ______ cases…

a) Civil cases

b) Hudood cases

c) Criminal cases

d) none of these

Answer - Click Here:
B

10. Which of the following needs the Judgment to be delivered?

a) Depends upon circumstances

b) Open Court

c) Closed Court

d) none of these

Answer - Click Here:
B

11. Bail is the transfer of custody from police to _____  ,  bail has ____ kinds…

a) Private persons, 4

b) Court, 3

c) Any other agency, 2

d) none of these

Answer - Click Here:
A

12: What is Irregularities?

a) An act of Court beyond the law

b) An act of Court against the law

c) None of the above

d) both a and b

Answer - Click Here:
A