Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Compiler Construction MCQs for job

Compiler Construction MCQs for job

1. The binary of the decimal number 368 is equal to_____.

A. 10111000
B. 111100101
C. 110110000
D. 110110010
E. None of these

Answer - Click Here:
C

2. lexical analyzer produce_____.

A. Tokens
B. parser
C. Regular expression
D. Both A and B
E. None of these

Answer - Click Here:
A

3. compiler writer focus on which thing ?.

A. Data dependnce
B. Fast performance
C. Correctness
D. Both A and B
E. None of these

Answer - Click Here:
C

4. Running time of any program based on_____.

A. Addressing mode
B. Order of computations
C. Both A and B
D. All of these

Answer - Click Here:
C

5. in FSA technique, _____ is used in the compiler.

A. Parser
B. Lexical analysis
C. token
D. Both A and C
E. None of these

Answer - Click Here:
B

6. _____ is used to assign local variables.

A. Queue
B. token
C. Registers
D. Stack
E. All of these

Answer - Click Here:
D

7. A latch include on _______gates.

A. NAND and NOR
B. AND
C. AND OR
D. Both A and B
E. None of these

Answer - Click Here:
A

8. ________are also called Lexemes.

A. Identifiers
B. Keywords
C. Both A and B
D. None of these

Answer - Click Here:
C

9. Compiler indicates _____errors.

A. logical errors
B. syntax
C. Grammatical
D. Both A and B
E. None of these

Answer - Click Here:
C

10. one of the best parers is ______.

A. Cononical LR
B. SLR
C. Both A and B
D. None of these

Answer - Click Here:
A

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *