Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Analog Integrated Electronics MCQs

Analog Integrated Electronics MCQs

1. What type of source used to prevent a DC return between source and load, it is necessary to use_______

A. capacitor between source and load
B. inductor between source and load
C. resistor between source and load
D. none of the above

Answer - Click Here:
A

2. In a given problem the base current of 10 μA, what is the value of collector current in common emitter when the βdc = 100?

A. 10 mA
B. 1 mA
C. 100 μA
D. 10 μA

Answer - Click Here:
B

3. Which of the following oscillators is suitable for frequencies in the range of megahertz?

A. Hartley
B. RC phase shift
C. Wien bridge
D. Both A & C
E. None of these

Answer - Click Here:
A

4. What is the size of IC, it is _____.

A. Large
B. Extremely small
C. Very large
D. None of the above

Answer - Click Here:
B

5. Audio amplifier is an example of _______

A. Linear IC
B. Digital IC
C. Both A & B
D. None of the above

Answer - Click Here:
A

6. When we protect the diodes in a rectifier and capacitor input filter circuit it is necessary to use…

A. surge capacitor
B. surge inductor
C. surge resistor
D. both A & B

Answer - Click Here:
C

7. Work for a system, an oscillator the total phase shift of the loop gain must be equal to_________

A. 360°
B. 60°
C. 90°
D. 270°

Answer - Click Here:
A

8. An amplifier has a large ac input signal. The clipping occurs on both the peaks. The output voltage will be nearly a

A. sine wave
B. triangular wave
C. square wave
D. none of the above

Answer - Click Here:
C

9. Which of the following is, information retrieval systems have much in common with _________

A. Database systems
B. Management systems
C. Filing systems
D. Transaction systems

Answer - Click Here:
A

10. The deadlock can be broken down _________

A. Terminating one or more transactions
B. Rolling back one or more transactions
C. Aborting one or more transactions
D. Committing one or more transactions

Answer - Click Here:
B

11. The super key pertains to a specific

A. Relation schema
B. Relationship sets
C. Set of attributes
D. Domain

Answer - Click Here:
A

12. A functions and object identity, A data model that can be seen as an extension of the E-R model with notions of encapsulation, is known as…

A. Object-based Data model
B. Relational Model
C. Semistructured data model
D. Entity relationship model

Answer - Click Here:
A

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *