Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Alternate Dispute Resolution Solved MCQs

Alternate Dispute Resolution Solved MCQs

Here, we are sharing very important “Alternate Dispute Resolution Solved MCQs”.

1. Which one of the following is not part of the four correct methods of ADR.?

A. Legislation
B. Mediation
C. Conciliation
D. Negotiation
E. Arbitration

Answer - Click Here:
D

2. What are the correct advantages of Negotiation law?

A. Cheap Process
B. It’s Quick
C. Might not come to a decision
D. Lack of certainty
E. Both A & B

Answer - Click Here:
E

3. Cost of Mediation services is?

A. £50 – £100 a day
B. 1600 – £2000 a day
C. £500 – £700 a day£
D. £1000 – £1500 a day

Answer - Click Here:
D

4. Mention the similarity with mediation and conciliation in…

A. both use a messenger
B. is the same
C. sound the same
D. none of these

Answer - Click Here:
A

5. Roles of an arbitrator is…

A. Acts like a judge
B. Sit and talk
C. Acts like a police officer
D. Acts like a jury

Answer - Click Here:
A

6. ADR stand for___________.

A. Alternative desperate resolution
B. Alternative dispute resolution
C. Alternative dispute resolution
D. None of the above

Answer - Click Here:
B

7. What are the correct disadvantages of Arbitration is…?

A. Fees expensive
B. Legal point
C. Flexible
D. Both A and B
E. None of these

Answer - Click Here:
D

8. Mention that which one of the following is the ADR methods have a person that decides the dispute?

A. Fact-finding
B. Mediation
C. Conciliation
D. Arbitration

Answer - Click Here:
B

9. What is the benefit of ADR is…

A. prevents appeals.
B. saves time
C. costs more money.
D. is not always binding.

Answer - Click Here:
B

10. A court must have subject matter and _________ jurisdiction when properly hear a case.

A. exclusive
B. in personam
C. in rem
D. quasi in rem
E. none of these

Answer - Click Here:
A

11. What the party disputes the jurisdiction of the court, they can make a _________ before said court.

A. special appearance
B. appeal
C. request
D. complaint
D. none of these

Answer - Click Here:
A

12. ________ jurisdiction of Inferior trial courts is used…

A. special
B. appellate
C. general
D. limited
E. all of these

Answer - Click Here:
D

VIP MCQs Collection for LLB/LLM

Click Here for VIP MCQs Collection for LLB/LLM.

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.