Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Radar signalling processing mcqs

Radar signaling processing MCQs

1.  Which properties made digital signal processing more advantageous than analog signal processing?

a) flexibility

b) accuracy

c) storage

d) all of these

Answer - Click Here:
D

2. Which one is common independent variable for EEG,ECR and speech signal?

a) pressure

b) spatial coordinates

c) time

d) all of these

Answer - Click Here:
C

3. Which block is not required in digital processing of the RADAR signal?

a) DSP

b) A/D converter

c) D/A converter

d) none of these

Answer - Click Here:
C

4. The radar in which the same antenna is used for both transmission and reception is called as …

a) bistatic radar

b) monostatic radar

c) dipole radar

d) none of these

Answer - Click Here:
B

5. Which is true about frequency response of “hilbert transform”?

a) purely imaginary

b) purely real

c) complex

d) none of these

Answer - Click Here:
A

6. In which band Doppler shift for aircraft will remain?

a) AF band

b) HF band

c) VHF band

d) none of these

Answer - Click Here:
A

7. To process an input analog signal to get an output analog signal, which things are required?

a) Digital signal processor

b) A/D converter

c) D/A converter

d) All of these

Answer - Click Here:
D

8.  Which physical device will performs an operation on the signal?

a) signal source

b) medium

c) system

d) none of these

Answer - Click Here:
C

9. Which radar determines the target range by measuring the round trip time of a pulsed microwave signal?

a) pulse radar

b) doppler radar

c) cross section radar

d) none of the mentioned

Answer - Click Here:
A

10. In radar,very large reflectors are required for…

a) very long wavelength

b) small wavelength

c) medium wavelength

d) none of these

Answer - Click Here:
A

11. How can we rseolve the blind speed problem?

a) no change in PRF

b) low PRF

c) High PF

d) varying PRF

Answer - Click Here:
D

12. The time taken bythe radar signal to travel to NM is…

a) current mile

b) system mile

c) radar mile

d) none of these

Answer - Click Here:
C