PaaS Platform as a Service MCQs Questions Answers

Let us see some important PaaS Platform as a Service MCQs Questions Answers.

1. Which one of the following offers development tools and environments to deploy
applications on the vendor’s pc?

a. CaaS
b. PaaS
c. IaaS…
d. All of the mentioned
e. both b & c
f. none of these

Answer - Click Here:
c

2. Which one of the following statements is correct?

a. Machines are provided but platforms are dependent
b. Different ways to create user interfaces are provided by PaaS…..
c. Platforms are not based on specific types of accessories
d. All of the mentioned
e. both a & c
f. none of these

Answer - Click Here:
b

3. _____is associated with vendor lock-in

a. SaaS
b. IaaS
c. PaaS…..
d. CaaS
e. both c & a
f. none of these

Answer - Click Here:
c

4. Within Google App Engine System, which of the following serves as a PaaS vendor?

a. Microsoft
b. Amazon
c. Google…..
d. All of the mentioned
e. both b & c
f. none of these

Answer - Click Here:
c

5. Which of the following is not correct?

a. IaaS offers Google’s App Engine platform…
b. All the operational services are provided by vendor
c. The customers don’t have to care about the hardware resources
d. None of the mentioned
e. both b & a
f. none of these

Answer - Click Here:
a

6. Which of the following is offered by Paas?

a. Gmail
b. Google Earth
c. Google Maps,…..
d. All of the mentioned
e. both a & c
f. none of these

Answer - Click Here:
c

7. Which one of the following service models is restrictive & refined more?

a. IaaS
b. CaaS
c. PaaS……
d. All of the mentioned
e. both b & c
f. none of these

Answer - Click Here:
c

8. Hardware Assets like virtual storage, virtual infrastructure, and virtual machines are
provided by

a. SaaS
b. PaaS
c. IaaS……
d. All of the mentioned
e. both a & c
f. none of these

Answer - Click Here:
c

9. which of the followings is provided by Amazon Web Services with Service Oriented
Architecture (SOA. approach?

a. IaaS
b. PaaS…..
c. SaaS
d. All of the mentioned
e. both c & b
f. none of these

Answer - Click Here:
b

10. Which one of the following services are provided by Rackspace Cloud Service?

a. IaaS…
b. SaaS
c. PaaS
d. All of the mentioned
e. both b & a
f. none of these

Answer - Click Here:
a

11. _____hosted applications are created by Application frameworks

a. CaaS
b. PaaS
c. SaaS….
d. All of the mentioned
e. both c & b
f. none of these

Answer - Click Here:
c

12. The notion of organization and information management applies to ______

a. DMS
b. MIS
c. CMS…..
d. All of the mentioned
e. both b & a
f. none of these

Answer - Click Here:
c

13. WorkXpress is better defined by _____ environment

a. 3GL
b. 5GL…..
c. 4GL
d. All of the mentioned
e. both b & a
f. none of these

Answer - Click Here:
b

14. Drupal CMS provides ______ module feature

a. OpenID authentication
b. User interface creation tools
c. Traffic management
d. All of the mentioned…..
e. both c & b
f. none of these

Answer - Click Here:
d

15. The problems are solved by _______ programming language acting on constraints &
inputs?

a. 5GL……
b. 4GL
c. 3GL
d. None of the mentioned
e. both c & a
f. none of these

Answer - Click Here:
a

16. SOA applications(that run
on different IaaS vendors) are created by _______ Paas application delivery platform.

a. Ez Publish
b. AppOne
c. Eccentex AppBase…..
d. All of the mentioned
e. both b & c
f. none of these

Answer - Click Here:
c
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

Buy advertisement space on T4Tutorials

For more details email [email protected]