Multiple Choice Questions Of Geography

Multiple Choice Questions Of Geography

1. Cumulus clouds are thick that develop to great_____?
A. Distance
B. Depth
C. Length
D. Height

 

Answer - Click Here:
D

2. The_____parts of Antarctic are best sources of Air masses?
A. Northern
B. Eastern
C. Western
D. Southern

 

Answer - Click Here:
A

3. The line at which “front” meets the surface of the earth is called a surface_____?
A. Back
B. Front
C. Mid
D. None of these

 

Answer - Click Here:
B

4. There are three types of humidity: Relative humidity, specific humidity and_____?
A. Variable humidity
B. Special humidity
C. Absolute humidity
D. Constant humidity

 

Answer - Click Here:
C

5. When the air masses move to the other areas, they are_____by their trajectories?
A. Influenced
B. Diverted
C. Reduced
D. Averted

 

Answer - Click Here:
A

6. When air move then the fronts are often_____in space?
A. Curved
B. Wavy
C. Slant ring
D. Zigzag

 

Answer - Click Here:
D

7. In evaporation process substance changes from_____to vapour state?
A. Gas
B. Liquid
C. Solid
D. Snow

 

Answer - Click Here:
B

8. The trajectory temperature brings common change in the_____of air masses?
A. Advantages
B. Benefits
C. Characteristics
D. Merits

 

Answer - Click Here:
C

9. The birth and growth process in front is known as_____?
A. Microgenesis
B. Centrogenesis
C. Microgenesis
D. Frontogenesis

 

Answer - Click Here:
D

10: In the Condensation process the substance changes from the vapor to the_____state?
A. Solid
B. Gase
C. Liquid
D. Snow

 

Answer - Click Here:
C