Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Linear Circuit Analysis Solved MCQs With Answers

Linear Circuit Analysis Solved MCQs With Answers

1. How many outputs will be generated in a D/A converter having four inputs?

a) sixteen

b) fifteen

c) twenty

d) none of these

Answer - Click Here:
A

2. The sudden change of ______ is not allowed in inductors.

a) resistance

b) current

c) voltage

d) temperature

Answer - Click Here:
B

3. What is the internal resistance of an ideal voltage source?

a) infinite

b) finite

c) zero

d) none of these

Answer - Click Here:
C

4. Where nodal analyis can be applied?

a) planar network

b) non planar network

c) neither planar nor non planar

d) both planar as well as non planar network

Answer - Click Here:
D

5. In which circuit, the output voltage is the integral of input voltage wave form?

a) phase shift oscillator

b) switch shift

c) integrator

d) none of these

Answer - Click Here:
C

6. Practical integrator is also named as …

a) lossy integrator

b) choosy integrator

c) induced  integrator

d) non eo these

Answer - Click Here:
A

7. Which physical property tells the characteristizes the state of the system not how the system got that state?

a) state variable

b) global variables

c) complex variables

d) none of these

Answer - Click Here:
A

8. What is the SI unit of power?

a) WATT

b) ampere

c) joules

d) none of these

Answer - Click Here:
A

9. Rms value is defined on the basis of …

a) voltage

b) current

c) heating effect

d) charge transfer

Answer - Click Here:
C

10. In case of square wave the peak factor is equal to …

a) length factor

b) form factor

c) wave factor

d) none of these

Answer - Click Here:
B

11. IN AGC circuit, the JFET acts like a 

a) voltage-controlled resistance

b) voltage-controlled current

c) capacitance

d) all of these

Answer - Click Here:
A

12. In an instrumentation amplifier the ________ is high.

a) CRAM

b) CMRA

c) CRMR

d) CMRR

Answer - Click Here:
D

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.