Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Environmental Law solved MCQs with answers

Environmental Law solved MCQs with answers

Here, we are sharing very important “Environmental Law solved MCQs with answers”.

1. one of the following is the first major environmental protection act to be promulgated in India?

A. Environmental Act
B. Air Act
C. Water Act
D. Noise Pollution Rule
E. None of these

Answer - Click Here:
C

2. When the National Environmental Policy Act was signed into law?

A. January 1 1971
B. January 2 1970
C. January 1 1970
D. January 1 1972
E. None of these

Answer - Click Here:
C

3. one of the following is air pollution?

A. Species
B. Lichens
C. Algae
D. Bryophytes
E. None of these

Answer - Click Here:
B

4. The first Forest Act was introduced in the_____ year.

A. 1989
B. 1980
C. 1972
D. 1979

Answer - Click Here:
B

5.____ is a problem not associated with population growth.

A. Food and energy storages
B. Environmental pollution
C. Increased resource consumption
D. Both A and B
E. None of these

Answer - Click Here:
E

6. Who introduced NEPA into law on January 1, 1970?

A. Nixon
B. Luther
C. William
D. Benjamin
E. None of these

Answer - Click Here:
A

7. Wildlife Act was introduced in the____year.

A. 1972
B. 1978
C. 1988
D. 1998
E. None of these

Answer - Click Here:
A

8. number of babies produced per thousand is known as____

A. Immigration
B. Mortality
C. Natality
D. Emigration
E. None of these

Answer - Click Here:
C

9. National Environmental Policy Act is a _____ environmental law.

A. Indian
B. United Kingdom
C. United States
D. Australian
E. None of these

Answer - Click Here:
C

VIP MCQs Collection for LLB/LLM

Click Here for VIP MCQs Collection for LLB/LLM.

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.