Election law solved MCQs with answers

Election law solved MCQs with answers

Here, we are sharing very important “Election law solved MCQs with answers”.

1. one of the following Articles give provisions for the electoral system in our country?

A. Articles 256-259
B. Articles 324-329
C. Articles 124-128
D. Articles 274-279
E. None of these

Answer - Click Here:
B

2. Numbers of members in US Senate is_____

A. 100 members
B. 92 members
C. 101 members
D. None of these

Answer - Click Here:
A

3. first Indian voting machine designed by_____?

A. M. B. Haneefa
B. Narendra Jadhav
C. S.K. Thorat
D. A G Rao
E. None of these

Answer - Click Here:
A

4. _______ members are the quorum of the House of Commons

A. 80
B. 40
C. 90
D. 72
E. None of these.

Answer - Click Here:
B

5. one of the following is the first Indian state to go for Internet voting?

A. Punjab
B. Gujrat
C. Karnataka
D. Andhra Pradesh
E. None of these

Answer - Click Here:
B

6. Labour Party was introduced in Britain____year.

A. 1905
B. 1900
C. 1902
D. 1993
D. None of these

Answer - Click Here:
B

7. _____is the largest Lok Sabha Constituency in General Elections?

A. Arunachal West
B. Barmer
C. Ladakh
D. Delhi Sadar
E. None of these

Answer - Click Here:
C

8. Speaker of the House of Commons owes allegiance is_____

A. No Party
B. Opposition Party
C. Majority Party
D. None of these

Answer - Click Here:
A

9. Act that provided for the Anti-Defection law passed in _____year

A. 1950
B. 1985
C. 1995
D. 2009
E. None of these

Answer - Click Here:
B

10. which of the following is appointed judges of the Indian Supreme court?

A. President
B. Prime Minister
C. Parliament
D. None of these.

Answer - Click Here:
A

VIP MCQs Collection for LLB/LLM

Click Here for VIP MCQs Collection for LLB/LLM.

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]