Costumer Market and Buyer Behavior MCQs Questions Answers

Costumer Market and Buyer Behavior MCQs Questions Answers

1. Study of human population in the context of gender, race and occupation is termed

A. the cultural environment
B. the demographic environment
C. Both A & B
D. the economic environment
E. the natural environment
F. None of these

Answer - Click Here:
B

2. Generation born following ‘baby boomers’ is known as

A. generation Y
B. generation X
C. Both a and b
D. none of above

Answer - Click Here:
B

3. Kind of price that doesn’t vary with the level of production of company or level of sales is classed as

A. fixed costs
B. variable costs
C. Both A & B
D. total costs
E. all of above
F. None of these

Answer - Click Here:
A

4. Macro environment includes

A. Technological factors
B. Demographic factors
C. The suppliers
D. Both a and b
E. None of these

Answer - Click Here:
E

5. The third step in new product development is

A. business screening
B. product screening
C. Both A & B
D. systematic screening
E. concept development and testing
F. None of these

Answer - Click Here:
E

6. In business markets demand is more

A. inelastic
B. elastic
C. Both A & B
D. realistic
E. insignificant
F. None of these

Answer - Click Here:
A

7. If variable cost is $40 for and fixed cost is $20 then total cost is

A. $20
B. $80
C. Both A & B
D. $40
E. $60
F. None of these

Answer - Click Here:
E

8. The second step of private merchandising method when completion of prospecting and qualifying is to

A. presentation and demonstration
B. approach
C. Both A & B
D. handling objections
E. pre-approach
F. None of these

Answer - Click Here:
E

9. Process of planning, analyzing, dominant and implementing activities of the sales department is classed as

A. direct sales management
B. indirect sales management
C. Both A & B
D. sales force management
E. persuasion management
F. None of these

Answer - Click Here:
D

10. As soon as ideas are shortlisted, best idea leads to the development of

A. production phase
B. product concept
C. Both A & B
D. production screening
E. none of above

Answer - Click Here:
B

11. Field sales force is also called as

A. outside sales force
B. inside sales force
C. Both A & B
D. channel intermediaries
E. none of the above

Answer - Click Here:
A

12. Large societal forces that affect organizations close factors are known as

A. Macro environment
B. Microenvironment
C. Both A & B
D. Organizations environment
E. Market environment
F. None of these

Answer - Click Here:
A

13. If breakeven volume is 20000 units, the distinction of worth and variable value is $15 then fixed costs is

A. $300,000
B. $600,000
C. Both A & B
D. $400,000
E. $500,000
F. None of these

Answer - Click Here:
A

14. Cost based pricing strategy is also called

A. customer driven
B. product driven
C. Both A & B
D. economy driven
E. cost driven
F. None of these

Answer - Click Here:
B

15. BCG growth share matrix, the horizontal axis represents

A. Relative market share
B. Market growth rate
C. Both A & B
D. Portfolio analysis
E. Both b & c
F. None of these

Answer - Click Here:
A

16. ________ is ne’er easy, nevertheless understanding it’s the essential task of selling management.
A. Consumption pioneering
B. Brand personality
C. Both A & B
D. Early adoption
E. Consumer buying behavior
F. Understanding the difference between primary and secondary data

Answer - Click Here:
E

17. Of which of the following the consumer market is made up of?

A. households that purchase merchandise or services for personal consumption
B. individuals who acquire goods or services for personal consumption
C. businesses that purchase goods and services
D. A and B
E. all of the above
F. None of these

Answer - Click Here:
E

18. Economic, technological, and cultural forces are all ________ within the stimulus-response model of buyer behavior
A. stimuli
B. buyer responses
C. Both A & B
D. components of the buyer’s decision process
E. buyer characteristics
F. buying attitudes

Answer - Click Here:
A

19. Of ________ buying decisions to find out what they buy, where they buy, how and how much they buy, when they buy, and why they buy. Most large companies research.
A. permanent
B. market
C. Both A & B
D. consumer
E. social
F. group

Answer - Click Here:
D

20. The place to begin of understanding a consumer’s response to varied selling efforts is the ________ of a buyer’s behavior.
A. subculture
B. belief
C. Both A & B
D. postpurchase feeling
E. stimulus-response model
F. postpurchase dissonance

Answer - Click Here:
E

21. Marketing stimuli consist of four Ps. Which is NOT one of these?
A. politics
B. product
C. Both A & B
D. price
E. promotion
F. place

Answer - Click Here:
A

Subscribe for Friendship

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)